Besök hos Handelsboden i Malmö 2008

En tidig marskväll möttes 20-talet LTTare i Malmö. Handelsboden på Lorensborgsgatan 26 bjöd in till en specialvisning av sortimentet.
Handelsboden i Malmö

Jonas Malmberg hade öppnat butiken på vid gavel och bjöd på visning, provning, varm korv och generösa rabatter. En liten genomgång av nyheter hann vi också med. Vi som var där vet nu en del om att åka på jeans efter motorcykel - i alla fall om man har kevlarförstärkta jeans. En nyhet för året är Lazers hjälmar för den som vill synas i trafiken. Modellen Dayton Visibility har, förutom fluorescerande färg, även ett antal svarta markeringar. Dessa markeringar är reflexer, som vid belysning lyser intensivt vitt.

Lazerhjälm Här ser vi hjälmen.
Den nedre hjälmen är belyst av fotoblixt, medan den övre är fotograferad i befintligt ljus. Det finns till och med en reflex i hjälminredningens nack-kant så den som kör framåtlutad syns bakifrån. Givetvis passade vi också på att prova handskar, jackor och allt annat som passar en LTTare.

Scull-cap En scull-cap för mindre än hundra spänn är ett fynd!

Pelle och Gunnar Nya handskar kan också vara en bra investering inför vårsäsongen,
tycker Anders, Pelle och Gunnar.

LTT samlade för genomgång av senaste nytt.

Korvakontroll inomhus Margaretha och Rolf körde ett snabbt genrep inför Örerunt 
när Handelsboden bjöd på korv. En klart vinterbonad version av "Korvakontrollen".

Vi tackade till sist Jonas och hans team för att de höll öppet "bara för oss" och uppmanar LTTare att kolla in deras hemsida.
Jonas Malmborg

Text & foto: Leslie Raie